Om te bepalen of een huurprijs of huuraanpassing redelijk is, moet eerst het aantal punten van de woning bekend zijn. Met het woningwaarderingsstelsel kan de kwaliteit van de woning (grootte, voorzieningen e.d.) in punten worden uitgedrukt. De woning moet in principe worden gewaardeerd naar de toestand bij het ingaan van de huurovereenkomst. Vanaf 1 mei 2022, wordt bij het bepalen van de huurprijs de WOZ waarde voor maximaal 33 procent meegeteld. Voor Amsterdam en andere gewilde steden zal dit toch zijn uitwerking hebben. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verwacht dat er door de maatregel zo'n 23.000 woningen in de sociale huur kunnen blijven, en 15.000 woningen terugkeren uit de vrije sector naar de sociale huur.

Copyright ©  Pandeo

Onze partners zijn lid van:

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

By clicking the «AANMELDEN» button you agree to the Gebruiksvoorwaarden and Privacybeleid
Powered by Estatik
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram