Met ingang van 1 april 2018 is de taxateur verplicht om altijd de bijlage 'energiebesparende voorziening' bij het taxatierapport toe te voegen. Misschien is het een idee om ook een bouwkundige keuringsrapport bij te voegen, want vanaf 1 februari 2018 staat het standaard vermeld in het koopcontract. Dat hebben Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Consumentenbond afgesproken met makelaarsorganisaties NVM, VBO Makelaar en VastgoedPro. Echter de verkoper en koper kan hier van afwijken, dus er veranderd niet echt veel. Voor de bank lijkt het mij wel van groot belang dat er een bijlage 'energiebesparende voorziening', bouwkundige keuringsrapport en een taxatierapport van een woning aanwezig is, om een goed beeld te krijgen. Misschien gaan ze dat wel als eis stellen!


Deze bijlage kunt u in de downloadtabel in Taxatieweb downloaden via deze link Energiebesparende voorzieningen of op de website van het NRVT.
Voor meer informatie bouwkundige keuringen zie www.aadhof.nl

Copyright ©  Pandeo

Onze partners zijn lid van:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram