Feitjes over 2017 uit de Wonen database
In 2017 is er enorm veel verbetering geboekt op het gebied van datakwaliteit. Hierdoor kunnen betere analyses worden gedaan, gebaseerd op de database. Hier zijn wij ontzettend trots op en willen wij via deze weg onze leden dan ook hartelijk bedanken voor hun bijdrage hieraan! We hebben een aantal leuke feitjes in kaart gebracht. Van het grootste object tot aan de snelst verkopende makelaar. Alle analyses zijn gebaseerd op het jaar 2017. U leest het allemaal hieronder.

De hoogste transactieprijs
In 2017 bedroeg de hoogste transactieprijs € 8.300.000,- k.k. Dit object was 1.660 keer duurder dan het goedkoopste object in de database!

De hoogste vraagprijs
Het duurste object in de database heeft een vraagprijs van € 24.700.000 en staat in Amsterdam.

Het grootste en het kleinste object
Deze zijn gebaseerd op de bruto inhoud. Het grootste object staat in Deventer en stond in aanbod bij Thoma PostJr Makelaars en is 12.150m³! Dit een betreft voormalige 'Vrouwenarbeidschool' uit 1923. Met een inhoud van 27 m³ en een woonoppervlakte van maar 9 m², is het kleinste object is een kamer gelegen in Amsterdam.

De meest woonoppervlaktes
Het NVM-kantoor dat het meest woonoppervlakte verkocht dit jaar scoorde totaal 311.329 m². Nummer 2 scoorde 82.464 m² en nummer 3 verkocht 70.766 m².

De week met de meest verkochte objecten
De meeste objecten zijn verkocht in week 22, 29 mei t/m 4 juni. In totaal waren dit 6.423 objecten!

Cijfers over de NVM-afdelingen
De cijfers over de looptijden en verkopen zijn in vergelijking t.o.v. het vorige jaar.

Looptijden
In de afdeling Wageningen is de looptijd het meest gedaald met maar liefst 46 dagen. Daarbij blijkt dat de looptijd van afdeling Noord-Holland Noord de grootste procentuele daling heeft van 49%. Hierna volgt de afdeling Gouda met 48%.

Verkopen
De gemiddelde transactieprijs is het afgelopen jaar het meest gestegen binnen de afdeling ’t Gooi. Een woning werd hier bijna 19% duurder. Ook de stijging van de prijs die werd betaald per vierkante meter was in deze afdeling het hoogst, namelijk 13,8%. Makelaars in de afdeling Zeeland zagen huizen het minst in waarde stijgen. De transactieprijs lag in deze afdeling 3,2% hoger en per vierkantenmeter werd 2,8% meer betaald.

Copyright ©  Pandeo

Onze partners zijn lid van:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram