Stel verkoop of verhuur eigen woning even uit

Bent u van plan om binnenkort uw schuldenvrije woning te verkopen en niet direct een nieuwe woning aan te kopen? Overweeg daar dan nog even mee te wachten tot na 1 januari.

Verkoopt u uw woning vóór 1 januari? Dan valt de koopsom in 2017 in box 3 en dat betekent dat deze meetelt voor de vermogensrendementsheffing. Verkoopt u de woning na 1 januari, dan valt de koopsom in dat jaar nog niet in box 3.

Als u uw woning verhuurt, dan wordt deze gezien als beleggingsvermogen. Daardoor verhuist uw box 1-woning meestal naar box 3. Als u de woning pas vanaf 2 januari verhuurt, dan zal de woning in 2017 niet in de box 3-heffing worden meegenomen.

Copyright ©  Pandeo

Onze partners zijn lid van:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram