TE KOOP

Haarlemmerdijk 129 H, 1013 KE Amsterdam

■ vraagpr.: €€ 1.795.000
■ m² prijs: €€ 7.873,=
■ rendement: %
■ gebruiksopp.: 228
■ perceelopper.: 172
■ inhoud:
■ diversen: magazijn,tuin
■ garage / parkeerplekken:
■ type: pand
■ bouwjaar: 1800
■ energielabel: niet bekend
■ locatie: drukke weg

Omschrijving:

Dit aanbod wordt aangeboden door collega makelaar; wij willen u graag van dienst zijn (aankoopadvies; taxatie; bouwkundige keuring enz.).

Haarlemmerdijk 129, 1013 KE Amsterdam

Een oase in de stad! Wie vanuit een van de gezelligste winkelstraten van Amsterdam dit pand betreedt en naar achteren loopt wordt aangenaam verrast door de vele buitenruimte: een grote tuin, dakterras en patio., en ook nog een prachtig achterhuis. Daar heerst landelijke rust en word je nog gewekt door fluitende vogels. Voorhuis en achterhuis beschikken allebei over een keuken en een badkamer, waardoor dit pand ook geschikt is voor dubbele bewoning. Bovendien is er een winkelruimte met magazijn die kan dienen voor eigen gebruik of voor verhuur. Daarmee heeft dit rijksmonument boven de winkel drie woonverdiepingen, daarachter een tuinkamer met dakterras, en daarachter het drie verdiepingen tellende achterhuis, omringd door veel buitenruimte op het zonnige zuidwesten.

De winkelruimte inclusief kelder telt 63 m² verhuurbaar vloeroppervlak en wordt leeg opgeleverd.
Het voor- en achterhuis tellen in totaal 165 m² woonoppervlakte.
Niet voor niets is het winkelgebied aan de Haarlemmerdijk en Haarlemmerstraat uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland. Naast verschillende winkels voor de dagelijkse boodschappen, vindt men er een gevarieerd aanbod aan leuke boetiekjes, goede delicatessenwinkels en gezellige koffiezaakjes. Bovendien is het een prachtige omgeving vol historische panden en liggen De Jordaan, de Grachtengordel en het gezellige Westerpark op loopafstand.

Indeling voorhuis:
Begane grond:
Het pand heeft twee entrees aan de straat. Eén geeft directe toegang tot de winkelruimte, de ander tot een trappenhuis naar de bovengelegen woonruimte. De gezellige winkel beschikt over een trap naar de kelder, een pantry en een wc. Achter de winkel ligt een ruime kamer met uitzicht op de tuin. Een hal/bijkeuken zorgt voor verbinding met het achterhuis en geeft toegang tot een knusse patio en de achtertuin.

Eerste verdieping:
Hier bevindt zich een overloop met wc en toegang tot de woonkamer en keuken. De woonkamer bevindt zich aan de straatzijde. Een trap hier leidt naar de tweede verdieping. Aan de achterzijde ligt een eenvoudige keuken, die toegang biedt tot het riante dakterras op het zuidwesten. Vanaf het dakterras is er een trap naar de bovenste verdieping van het achterhuis, alsmede een trap naar de tuin.

Tweede verdieping:
Op deze verdieping vindt men een slaapkamer (thans ingericht als werkkamer/bibliotheek) en ruime badkamer. De badkamer beschikt over een vrijstaand ligbad, een douche, wastafel, urinoir en wc.

Derde verdieping:
In de nok van het pand is een zolderruimte. De gedeeltelijk open vloer zorgt voor verbinding met de ondergelegen slaapkamer, alsook voor extra lichtinval. De zolder kan gebruikt worden als werk- en slaapkamer.

Indeling achterhuis:
Begane grond:
Via de eerder genoemde hal/bijkeuken is het achterhuis te bereiken. In de hal bevindt zich een wc en aansluitingen voor een wasmachine en droger. De begane grond van het achterhuis bestaat uit een gezellige, ruim opgezette woonkeuken. De hoogwaardige keuken is recent vernieuwd en voorzien van Gaggenau apparatuur. Er is niet alleen uitzicht op de knusse patio, maar ook zijn er openslaande deuren naar de mooie achtertuin.

Eerste verdieping:
Hier bevindt zich een slaapkamer met badkamer en suite. De nette badkamer beschikt over een douche, wc en wastafel.

Tweede verdieping:
Deze bovenste verdieping van het achterhuis is thans ingericht als woonkamer, maar kan bijvoorbeeld ook als slaapkamer worden gebruikt. Twee grote ramen en een daklicht zorgen hier voor bijzonder veel lichtinval. De kamer heeft een deur naar buiten, die via een trap uitkomt op het dakterras dat tussen het voor- en achterhuis ligt.

Locatie:
De Haarlemmerdijk is een geliefde winkelstraat in de Haarlemmerbuurt, gelegen in het centrum van de stad. Het ligt tussen de gezellige Jordaan en de karakteristieke Westelijke Eilanden. Niet alleen de binnenstad van Amsterdam ligt op loopafstand, maar ook het mooie Westerpark. Uitvalswegen liggen nabij, evenals het Centraal Station.

Kenmerken:
- Bouwperiode: omstreeks 18e eeuw
- Het betreft een rijksmonument (monumentnr. 1317)
- Gelegen op eigen grond (dus geen erfpacht)
- De fundering van het voorhuis is vernieuwd
- Gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing
- Het buitenschilderwerk is recent (2023) gedaan
- Het achterhuis is voorzien van gevel-, vloer- en dakisolatie
- In 2022 is de dakbedekking van het achterhuis vernieuwd en zijn er 6 zonnepanelen geplaatst
- Grote tuin en een riant dakterras, beide op het zuidwesten
- Perceeloppervlakte: 172 m²
- De vermelde oppervlakte van 228 m² bestaat uit 165 m² woonoppervlakte en 63 m² VVO winkelruimte (NEN gemeten)
- De indeling maakt het pand geschikt voor dubbele bewoning of bijvoorbeeld mantelzorg of zelfstandig thuiswonende kinderen
- De winkel zal leeg worden opgeleverd en biedt de mogelijkheid om deze te verhuren of om zelf een winkel of dienstverlenend bedrijf aan huis te starten
- Het perceel valt onder het bestemmingsplan “Haarlemmerbuurt/Westelijke eilanden” en heeft de bestemmingen “Centrum-2” en “Tuin-1”. Nadere informatie over het bestemmingsplan is de raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl

kenmerken:

Bouw

Hoofdfunctie
Winkel
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
228 m²
Verkoopvloeroppervlakte
63 m²
Breedte gevel
4,2 m
Perceel
172 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 165 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m, snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m en Tramhalte op 500 m tot 1000 m
Bijdrage winkeliersvereniging
Nee
Welstandsklasse
A1
Omgeving

Haarlemmerbuurt, Amsterdam

terug >>>
Copyright ©  Pandeo

Onze partners zijn lid van:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram